Ljudterapi


                                        Ljudterapi


Att hela med ljud är den äldsta formen av helande. Ljudterapi omfattar många olika metoder och härstammar från flera urgamla kulturer och traditioner.


Att musik och ljud påverkar oss på olika sätt, det vet vi alla. Enligt vetenskapen så är allt uppbyggt av energi, vibrationer och rytmer.


Liksom all massa har sin energifrekvens så har också alla kroppens organ det, sin egen "ton". Om det uppstår obalans i kroppen så kan tonen i kroppen bli "falsk". Den kan ge blockeringar som kan orsaka ett sämre hälsotillstånd. Genom ljudterapin så kan man "stämma" kroppen till sin rätta frekvens.


Ljudet påverkar oss inte bara fysiskt utan även psykiskt, känslomässigt och själsligt eftersom allt hänger samman i en helhet. Ljudets frekvens kan liknas vid djupgående energimassage på atomnivå, som akupunktur med ljud.


Ett sätt att arbeta med ljudterapi är genom stämgafflar, ljudfiler, klangskålar, gong,

kristallskålar m.m.( Inom skolmedicin används ljudvågor till exempel vid ultraljud eller för behandling av njursten.) Jag arbetar här intuitivt med min röst.


Hur går det till?


Du får lägga dig skönt på en massagebänk och låta tonerna "massera" dig,(med kläderna på). Ljudet som kommer kan låta väldigt olika; vackert, skrapigt, starkt eller svagt beroende på vad som behöver balanseras. Efteråt tar vi en stund för samtal om dina upplevelser.


En behandling tar ca 45-60 minuter och kostar 600 kr.


Om du känner att detta kan vara något för dig så är du välkommen att höra av dig!
" Att uppleva ljudterapi är som att åka på en upptäcksfärd

inne i sig själv. Varje ljud eller klang som Åsa frambringar

väcker nya tankar och glömda känslor kommer upp till ytan.

  Lite som massage för själen. Det är en verkligt terapeutisk

behandling, och inte likt något annat som jag provat. Efteråt

kände jag mig lugnare och lättare till sinnes, som om stress

och tyngande obehag försvunnit."

Moa

" Jag fick absolut hjälp.En häftig känsla att känna hur kroppen ”lever sitt eget liv” under behandlingen. Som att den ville räta ut sig och bli lång och avslappnad.

Jag har aldrig känt mig så avslappnad i muskulaturen runt mitt bäcken som under din behandling. Den känslan av låsning jag haft i sätet har ej kommit tillbaka efteråt heller."


                                                                                Anton